Edukacija Osnove kibernetičke sigurnosti

1 year ago 284
naslovna

Važnost cjeloživotnog učenja prepoznata je kao važan čimbenik osiguranja kvalitete rada. Kako bi svim našim korisnicima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i Centra za sigurniji internet bili u mogućnosti pružati najaktualnije preporuke – važno je da i mi budemo u toku s njima. Isto tako, iznimno je važno da je naše cjelokupno poslovanje, tj. djelovanje naših zaposlenika u skladu sa svim sigurnosnim preporukama. S tim ciljem, naši su zaposlenici i dio volontera dana 14. srpnja 2023. godine u prostoru konferencijske dvorane zgrade Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u Višnjevcu sudjelovali na Tečaju Osnove kibernetičke sigurnosti u organizaciji Span Centra za kibernetičku sigurnost.

Tečaj Osnove kibernetičke sigurnosti polaznicima daje pregled osnovnih načela kibernetičke sigurnosti i praktične savjete kojih se treba pridržavati kako bi i pojedinci i organizacije bili sigurniji u cyber svijetu. Osim podizanja svijesti o rizicima kojima smo izloženi uslijed mnogobrojnih prijetnji, polaznici tečaja stekli su znanja i vještine o tome kako mogu prepoznati različite oblike prijetnji, kao što su npr. malware, phishing mailovi ili neki drugi oblici socijalnog inženjeringa, kako reagirati u kontaktu s njima, tj. kako se zaštititi.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) osnovan, između ostalog, u cilju promicanja, razvoja i unapređenja zdravlja i kvalitete života djece i mladih što podrazumijeva i promicanje i zaštitu prava i interesa djece i mladih, prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece i mladih u bilo kojem obliku, sigurnost djece i mladih na internetu.

Povodom održane edukacije, Zoran Kežman, Span Security Presales Specialist, izjavio je slijedeće.

„Ljudski faktor je najveća sigurnosna ranjivost i najkritičnija komponenta kibernetičke sigurnosti. Učinkovita obuka svakog zaposlenika je ključna za suprotstavljanje raznim kibernetičkimprijetnjama, jer kibernetička sigurnost počinje s individualnim znanjem. Spanu su djeca jedan od glavnih fokusa djelovanja u zajednici, pa smo zaposlenicima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu približili rizike koje sa sobom nosi kibernetički prostor, ali i kako se uspješno zaštititi.“

„Potičemo uključivanje poduzeća u društveno odgovorno poslovanje posebno u vidu edukacije za kibernetičku sigurnost koja je vrlo bitna u svakodnevnom poslovanju naše udruge.“ Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Zahvaljujemo SPAN Centru za kibernetičku sigurnost na održanoj edukaciji.

Read Entire Article