Navijanje za Vatrene, posjeta Vrtnoj bajci, runda laser taga, kino…Zabavan lipanj za naše korisnike u Osijeku

3 months ago 134
Web Cover 1170x540 (6)

Lipanj je već na odlasku, a ljeto je odavno počelo. Školski praznici za većinu naših korisnika znače odmor i zabavu, a kako bismo napravili dobar uvod, za naše smo korisnike u osječkom poludnevnom boravku u lipnju smo pripremili hrpu aktivnosti.

Naše odgajateljice tako su organizirale gledanje utakmice EURO 24: Hrvatska-Albanija tijekom koje se vatreno navijalo, a naši korisnici su se počatili sladoledom, flipsom i čipsom te uz red suza, uzbuđenja i apsolutne podrške reprezentaciji pratili ovaj susret koji nikome nije lako pao.

Dodir s prirodom je važan jer nas vraća u stanje harmonije. Baš su zato posjetiil i Vrtnu bajku, obiteljski ZOO vrt i botanički vrt nedaleko od Osijeka koji sadrži male domaće životinje. Oduševljenje korisnika dok su imali priliku maziti životinje i s njima biti u jedinstvenom kontaktu postalo je posebno iskustvo za njih, ali i naše odgajateljice koje su uvidjele razinu empatije koju korisnici pokazuju i žele dijeliti.

Aktivnost je provedena u sklopu projekta Ne(t)ko II – program prevencije svih oblika nasilja nad i među mladima. Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Igra, igra, igra…i samo igra! Baš zato je osječka igraonica Game Over po pristguoačnoj cijeni omogućila našim korisnicima da stvore nove uspomene i nezaboravno se zabavljaju u rundi laser taga. O tome ne prestaju pričati, a ni naše odgajateljice nisu ostale ravnodušne.

Cijeli dojam na kraju mjeseca upotpunila je posjeta kinu. Uživajući u filmu i kokicama ponovno smo stvorili okruženje u koje vjeruju i koje im donosi lijepa iskustva.

Ljeto nam u nastavku donosi puuuno novih aktivnosti. U iduća dva tjedna pristiže nam 35 djece iz Ukrajine koja će neko vrijeme provesti u Osijeku i na aktivnostima koje pripremaju naše odgajateljice, a onda odlaze na zasluženi ljetni odmor. Veselimo se morskim radostima!

Read Entire Article