Uručeno priznanje za volonterski angažman našoj volonterki Lejli Jerab

5 months ago 142
volonterska nagrada naslovna

Volonterki našeg Centra, Lejli Jerab, dana 05. prosinca 2023. godine uručeno je priznanje DKolektiva – organizacije za društveni razvoj za volonterski angažman povodom Međunarodnog dana volontera. Priznanje je predstavljeno prlikom svečanosti uručivanja volonterske nagrade organizirane navedenog dana u Arheološkom muzeju u Osijeku i to 18. godinu za redom.  

Volonterka Lejla Jerab učenica je 4. razreda I. gimnazije Osijek. Osim što se školuje, voli čitati knjige i trčati, a kada to sve ne radi piše Erasmus projekte i odlazi na aktivnosti raznih nacionalnih i inozemnih projekata. U našoj je organizaciji ostvarila angažman od 60.5 volonterskih sati u 2023. godini (do dana prijave). Aktivnosti u koje je bila uključena u 2023. godini sastavni su dio programa „Legosi u centru – poludnevni boravak za djecu i mlade s problemima u ponašanju“ te raznih projekata Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. Aktivan je volonter, kako u našoj organizaciji, tako i u drugima u svojoj lokalnoj zajednici. U radu s korisnicima, djecom i mladima uključenima u aktivnosti Centra za nestalu i zlostavljanu djecu doprinosi na način da s njima ostvaruje primjerene odnose i motivira ih na daljnji rad. Doprinos za lokalnu zajednicu ostvaruje kroz različite aktivnosti u kojima doprinosi vidljivosti aktivnosti Centra s ciljem senzibilizacije javnosti za probleme mladih.

Lejla je povodom uručenog priznanja izjavila: „Prije svega, zahvalna sam CNZD-u na tome što su uvijek tu uz nas volontere te što vrednuju i poštuju naš rad i trud. Priznanje je  manji dokaz moga volonterstva u zajednici, ali proživljena pozitivna iskustva i emocije ništa ne može zamijeniti“.

Marijana Hinek, koordinatorica volontera, povodom ovog događaja izjavila je slijedeće. Volonterka Lejla Jerab ističe se svojom proaktivnošću i marljivošću. Budući da je srednjoškolka, njezina se kronološka dob ne razlikuje puno od dobi korisnika socijalne usluge poludnevnog boravka (kao ni od dobi ostale djece i mladih koji su uključeni u druge aktivnosti Centra za nestalu i zlostavljanu djecu), a upravo je to, u kombinaciji s njezinom odgovornošću i pouzdanošću, izvrstan temelj da im bude primjereni model ponašanja. Svojim vedrim duhom, pozitivnošću i energijom unosi radost u naš prostor i širi pozitivnu energiju. Osim provedbe različitih radionica s djecom, obrazovnog rada, aktivnosti povezanih s radom mladih Centra za sigurniji internet, uvijek rado pomaže zaposlenicima oko svega što joj se učini da je moguće. Aktivno je uključena u volontiranje i u drugim organizacijama. Izuzetno sam ponosna što je baš ona dobitnica priznanja za volonterski angažman pojedinca u 2023. godini koju dodjeljuje DKolektiv – organizacija za društveni razvoj.

Volonterka Lejla Jerab spremno se uključuje u različite inicijative u lokalnoj zajednici i time čini razliku u društvu, a kroz sve zastupa glas mladih.

Volonteri u našem Centru predstavljaju vrijedni resurs koji doprinosi kvaliteti rada s djecom i mladima jer se na taj način omogućuje individualni pristup korisnicima, a također se stvara pozitivna atmosfera u kojoj se širi tolerancija i prihvaća različitost. Iz tog razloga, Centar je u stalnoj potrazi za volonterima koji će biti dio našeg tima i koji će se uključiti u rad s korisnicima te pomagati oko provedbe naših programa. I vi želite volontirati? Pročitajte više o prijavi za volontiranje na linku!

Read Entire Article